Кошик
41 відгук
Замовлення через корзину приймаються з передоплатою 100 грн.
МЕДРИНОК
+38050 225 38 08

Медичні термоконтейнери і термосумки

Холодовий ланцюг - це система з відповідним температурним режимом і умовами для зберігання і транспортування донорської крові та її продуктів від пункту забору до пункту переливання крові пацієнтам.
Відхилення від визначеного температурного режиму і умов зберігання та транспортування крові та продуктів крові можуть негативно вплинути на збереження її компонентів і, тим самим, зменшити клінічну користь.
Такі відхилення можуть також підвищити ризик поширення бактерій у компонентах крові під час зберігання і викликати реакції на переливання, що є потенційною загрозою для життя (наприклад, септичний шок), а також призвести до смерті.
Розрив холодового ланцюга призводить до втрати та утилізації непридатних одиниць крові, що може надати несприятливий вплив на запаси крові та її продуктів для переливання. Ефективний холодовий ланцюг необхідний для того, щоб була можливість дотримуватися стратегії розширення служб безпечного переливання крові з метою більшого охоплення географічних районів та забезпечення загального доступу до служб безпечного переливання крові для всіх пацієнтів, які потребують переливання.
Холодовий ланцюг для крові складається з низки взаємопов'язаних заходів за участю персоналу, застосовує певне обладнання і дотримується процесів, які мають важливе значення для безпечного зберігання та транспортування крові від її отримання до переливання.
Головними елементами обладнання холодового ланцюга для цільної крові є холодильники і контейнери для транспортування з вбудованими пристроями контролю за температурою (логеры).

Основні вимоги до збору та зберігання крові

Збір крові від донорів може відбуватися у центрі переливання крові або у банку крові лікарні.  Часто кров від донорів заготовлює виїзна бригада по збору крові.  Потім кров надходить в лабораторію для тестування і поділу на компоненти, а також для зберігання і розподілу за заявками.
Зібрана кров має температуру тіла, тобто +37 ° C.  Однак для збереження життєздатності її слід охолодити до температури нижче 10 ° C, при якій її можна транспортувати.  І до використання кров слід зберігати при температурі охолодження, яка становить близько +4 ° C.
Холодовая цепь для крови начинается с момента получения крови и продолжается до ее переливания.  Если кровь хранится или транспортируется за пределами этих температур в течение длительного времени, она после переливания теряет способность переносить кислород к тканям или углекислый газ из тканей.
Іншим фактором, що викликає серйозне занепокоєння, є небезпека бактеріального зараження, якщо кров піддається дії тепла.  З іншого боку, якщо кров піддалася впливу температур нижче точки замерзання, вона може бути пошкоджена, і переливання такої крові може привести до летального результату.